Invent

Verkiezingen


10 januari 2014 – 20 jaar regionale sportverkiezingen; uniek en grensoverschrijdend

Sinds 15 januari 2010 vindt dit evenement plaats onder de nieuwe naam Powerhouse Sport Awards. In de Van Dale staat ‘powerhouse’ omschreven als stuwende kracht of drijfveer en dat is het beslist voor ons als organisatie. Maar wij hopen dat dat ook voor de (genomineerde) sporters en ploegen uit de gemeenten Aalburg, Heusden, Waalwijk, Werkendam, Woudrichem en Zaltbommel geldt. To award wordt vanuit het Engels vertaald in vergunnen; en dat is zeker het geval. De titel wordt iedere genomineerde gegund, maar gaat naar degenen die het hoogste aantal punten weet te vergaren. Alle genomineerden krijgen overigens speciale aandacht, een beker en de eeuwige roem.

Powerhouse Sport Awards; de naamsbekendheid is groeiende maar kan via Facebook en Twitter @4uPhSA door sporters, fans en sportieve belangstellenden nog verder uitgebouwd worden.
Uiteindelijk bepaalt de jurycommissie wie de titel in de wacht gaat slepen. Gewapend met informatie over alle genomineerden en voorzien van de Rules and Regulations die toegepast moeten worden, hebben zij de verantwoordelijke taak om de punten op hun persoonlijke lijst te zetten op zich genomen. Een belangrijke graadmeter is bijvoorbeeld het niveau; op welke trede van de sportladder staat de sporter/ploeg richting de top volgens NOC*NSF criteria. Ook de trainingsarbeid kan een goede indicator zijn.  Leeftijd in combinatie met het gehaalde niveau is dat ook. Net als de selectieprocedures, de concurrentie en deelname- dichtheid die de genomineerden onderweg naar hun prestaties tegenkwamen, verdient de aandacht van de jury.

Wie terug zou bladeren in de archieven van de verkiezingen ziet dat de talenten van vroeger de topsporters van nu zijn. Het lijstje van kampioenen op nationaal en zelfs meer dan gemiddeld, op internationaal niveau is indrukwekkend te noemen voor deze regio.

Eerdere winnaars c.q. genomineerden van de verkiezingen hebben al (eens) plaatsgenomen in de jurycommissie; Yuri van Gelder, Debora Schoon, Marjolein Monsieurs, Koen Lankhaar, Joelle Vos, Nelson van der Pol, Gertine van Oord, Jarno Boutkam, Patrick van Balkom en Jenette Tolhoek.
 Verrassend is te ‘ontdekken’ dat namen uit de allereerste verkiezingen, nu direct of indirect weer terug zijn.

Er komen altijd leuke reacties binnen van genomineerden. Blij en soms zelfs verrast dat zij in de top vijf beland zijn. Maar er is ook soms teleurstelling als je na de voorselectie alsnog afvalt. Sommige gaven aan dat dat een stimulans is om het in het nieuwe jaar nog beter te doen. In een feestelijke ambiance, onder dankzegging aan de sponsors zonder wie dit niet mogelijk zou zijn en alle vrijwilligers, worden de winnaars bekend gemaakt worden.

Stichting Powerhouse Sport

Sponsors

Quotes

“Waardering voor het harde werk en de uiteindelijke prestatie is ontzettend belangrijk voor een sporter. Bij de Powerhouse Sport Awards zijn door al die jaren heen veel grote sporters de revue gepasseerd!”

Patrick van Balkom
PhSA sportman 1996 en jurylid

Bekijk onze social media pagina's:

Scroll to top

Hit Counter provided by stethoscope reviews