Invent

Jury 2010


Ik ben Kees Klijn, journalist en tekstschrijver. 52 jaar, woonachtig in Drunen. Hobby’s: schrijven, lezen, hardlopen en voetballen. Heb sinds 2004 een eigen tekstbureau, Klijn Teksten. Ik doe mee aan het panel omdat ik veel bezig ben met sport, schrijvend en actief. En ik vind dat sporters die iets gepresteerd hebben daar ook voor mogen worden geeerd. Want sport is niet alleen goed voor je lichaam, het kan ook mensen binden. Ik ben er dan ook van overtuigd dat als mensen meer zouden sporten er minder ellende op de wereld zou zijn.
Ik ben Hans Verbeek, 57 jaar woonachtig in Wijk en Aalburg. Hobby’s c.q. beroep: zelf altijd veel aan sport gedaan, o.a. voetbal, voetbaltrainer en atletiek (suptop van Nederland in de jaren ‘70) Mede oprichter stratenloopcircuit in het LvHenA, voorzitter geweest bij Altena Road Runners en gym.ver. LIOS Veen, bestuurslid geweest Achilles Veen, Typhoon Gorinchem, nu nog bestuurslid Omloop van Aalburg, en Stichting d’Alburcht. Meer dan 500 wedstrijden als microfonist bij atletiekwedstrijden en tegenwoordig ook al enkele keren als microfonist bij landelijke schaatsmarathons. Verder eigenaar van Digitaalburg en actief als freelance verslaggever/fotograaf.
Ik ben Marjolein Monsieurs, 28 jaar v.h. uit Waalwijk en sinds kort inwoner van Grave, oud-atlete (kogel/discus) Beroep: journaliste nu werkzaam als atletiekcommentator bij Eurosport en radiomaker bij Efteling Radio, een kinderzender. Daarnaast schrijf ik vooruitblikken voor het Nederlandse voetbal (RKC en Willem II) en ga ik verslagen schrijven over de jeugdatletiek voor de Atletiekunie. Jarenlang heb sportverslaggeving gedaan voor Omroep Brabant Radio.Zelf heb ik jarenlang atletiek gedaan. Als pupil en junior de meerkamp. Vanaf 15 jaar specialisatie kogelstoten/discuswerpen. Met hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap Indoor bij de junioren A. 3 Jaar geleden moeten stoppen vanwege een blessure. Nu recreatief aan het hardlopen. Ik ben al jarenlang verbonden aan deze verkiezingen en vind het regionale aspect erg mooi. Er zijn toch aardig wat grote sporters in de regio en het is leuk om te bekijken wie uiteindelijk de mooiste prestatie van het jaar heeft neergezet.
Ik ben Eelco Spronk, woonachtig in Zaltbommel. Reeds vele jaren jurylid die met eer en geweten tracht zorgvuldig de nominaties af te wegen. Bijna 31 jaar lid van WTC Maaswaal w.v. 11 jaar bestuurslid. Fiets dus en zelfs sinds enige tijd met een KNWU licentie 60plus wedstrijden. Ben ook ruim 31 jaar vz. St. Wielersupport Zaltbommelse Renners (Organisator van o.a. NK Tijdrijden en vele keren start/finishplaats Olympia´s Tour). Professie : Werkte 37 bij ABN AMRO en nu al weer 8 jaar bij een advocatenkantoor. Hobby: organiseren van wielerwedstrijden zowel bij de Stichting als bij WTC Maaswaal. Maar was ook penningmeester Verpleeghuis en VVV.
Anton Kuijntjes (25) in zijn vrije tijd journalist en columnist bij Het Kontakt editie Bommelerwaard en in het dagelijks leven werkzaam als Business Application Manager bij een logistieke dienstverlener met een aantal vestigingen in heel Nederland.
Anton is altijd op zoek naar de mens achter de sporter. Wat beweegt iemand om dag in, dag uit alles op zij te zetten voor dat ene doel.
Voor Anton is het alweer de derde keer als jurylid. “Een regionale verkiezing is een absolute meerwaarde voor sporters en sportsters in de regio. Het is toch de kroon op het werk voor velen.”
Ik ben Theo van Geffen (links onder) ,59 jaar en woonachtig in Brakel. Beroep monteur en hobby’s zijn motorsport zoals ,wegrace,cross en kart. Zelf heb ik 13 jaar wegrace gedaan in de 50 en 125 cc klasse waarin ik 8 maal Ned. kampioen ben geweest. Ik heb ook 5 jaar voor Yamaha gewerkt in de motorcross 125 en 250cc. Daarin wereldkampioen geworden met John van de Berk in 1987 -125cc en in 1988 – 250 cc. Ben de laatste jaren betrokken bij het Amici wegrace team als technisch adviseur.
Van 2000 tot 2007 lid van nationale triathlon selectie met deelname aan diverse nationale en internationale triathlons over de olympische afstand. 6 keer podium op NK’s deelname EK’s en World Cups. Maar na 2 seizoenen in de lappenmand sinds 2007 gestopt met topsport en daarna moeder geworden van Jesse. Wel actief nog op regionaal gebied in de weg atletiek, part-time fysiotherapeute en zwanger van de tweede. Maakt zich sterk voor gelijke waardering van vrouwen in de sport tov de mannen! En wil iedereen motiveren om te gaan sporten.
Ik ben Gertine van Oord. Ben 24 jaar en woon in Werkendam. Ik werk als research analist in het ErasmusMC in Rotterdam. Vroeger heb ik aan topturnen gedaan bij SDS Rotterdam en zat ook in jong Oranje. Tegenwoordig geef ik training aan de selectie meiden van de gymnastiek vereniging de Zilvermeeuw in Sleeuwijk. Daarnaast ben ik ook landelijk jurylid en mag ik elk niveau jureren in Nederland (niveau 1 t/m 12) bij turnen dames. Waarom ik plaats neem in het panel? Ik vind het geweldig betrokken te blijven bij de talenten in onze regio en vind het belangrijk dat deze sportverkiezingen blijven bestaan en dat kan o.a. door medewerking van juryleden zijn.
Jos Damen,woonachtig in Rijen maar veelvuldig in de regio aanwezig nu ik als prepensionaris, medewerker van sportprogramma van Aalburg fm veel interviews doe. Specialiteit: motorsport door mijn werk in vrije tijd als speaker bijvoorbeeld op circuit Assen en in Valkenswaard. Daarnaast presenteer ik regelmatig teampresentaties. Ik jureer mee omdat de prestaties van de sporters mij bijzonder interesseren.
Mijn naam is Jan Spuijbroek, wonende te Drongelen. Sinds april dit jaar ben ik parttime wethouder van de gemeente Aalburg voor de BAB. Ik heb o.a. sport in mijn portefeuille. Voordat ik wethouder werd ben ik 8 jaar raadslid geweest.Ik heb in Drongelen een fruitbedrijf met daarbij ook een winkel aan huis, waar diverse streekproducten te koop zijn. Sporten is belangrijk. Je kunt daar niet vroeg genoeg mee beginnen. Want sporten is goed voor lichaam en geest, maar ook belangrijk voor de teamgeest en sociale contacten.
Daarom ondersteunt de gemeente Aalburg zoveel mogelijk sportactiviteiten.
Ik ben Debora Schoon-Kadijk en was professioneel volleybal-, en beachvolleybalspeelster zowel op nationaal als internationaal niveau. Nam 3 keer deel aan de Olympische Spelen; 2 keer als speelster en één keer als trainster. Speelde in Spaanse, Belgische, Duitse en Braziliaanse competities. Ik train nu zowel recreanten als professionals, jeugd én senioren. Verder ben ik druk doende met het opzetten van een beachvolleybalschool in Werkendam. Omdat ik het belangrijk vind dat sport een plek heeft in de samenleving en omdat het leuk is om goede atleten in ‘the picture’ te zetten voor wat ze doen en er voor over hebben neem ik plaats in het juryteam.
Ik ben Wout Pluijmert (57), getrouwd met Cora. Professie: sinds 1993 samen met Cora eigenaar van kleinschalig mediabedrijf PPM Media dat verleent journalistieke diensten en fotografie aan kranten, vakbladen en tijdschriften. Hobby’s: regelmatig er tussen uit voor korte vakanties en tracht dan ook daar nog journalistiek actief te zijn. Sport in de breedste zin van het woord heeft dagelijks mijn aandacht. Nieuwsgierig maar dat brengt het beroep met zich mee. Zelf actief (geweest) in hippische sport, voetbal, biljarten en tennis. Dat zijn meteen ook aandachtspunten in het dagelijks werk. Overigens voor het AD vaste medewerker voor de regio land van Heusden en Altena en Gorinchem. Waarom ik plaats neem in dit panel? Uitstekend initiatief van Jetty dat de sport in de regio op deze mannier verbindt. Vergis je niet dat zij wereldtoppers als Marianne Vos, Yuri van Gelder en Marlies van Baalen vanaf het begin heeft gestimuleerd.
Ex-topsporter, oud-sportvrouw bij de junioren en geboren en getogen in de regio. Twintiger Joelle Vos bachelor sociale wetenschappen en nu master jaar economische psychologie in Tilburg. Begonnen als zwemster bij ZVDO’74 en als juniore behorende bij de nationale top van haar leeftijd. In juni 2001 belandde ze in het Eindhovense bad van PSV waar ze soms samen met Inge de Bruin te water ging. Joelle heeft ook nog een jaartje in Amerika vertoeft. In januari 2008 besloot Joelle zwemmen vaarwel te zeggen. “Ik kom door mijn studie helaas niet veel verder meer dan zumba”, aldus Joelle. Nu een indirecte sporttaak; in het juryteam.
Wijk en Aalburger en 48 jaar, gehuwd, vader van 2 dochters en sinds een maand de trotse opa van een kleinzoon. In het dagelijks leven werkzaam als hoof facilitaire zaken op het Altena College in Sleeuwijk. Zelf gevoetbald bij vv Wilhelmina’26 en Achilles Veen. Van lager amateurniveau tot op het hoogste amateurniveau. Sinds 12 jaar trainer-coach in het amateurvoerbal van Almerk, Roda Boys – Aalst, SSC’55 Sprang-Capellen en nu van vv Achilles Veen waarmee ik dit seizoen promotie naar de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal probeer te bewerkstellingen. de pupillen richting eerste elftallen en hoofdklassers én de overstap gemaakt naar het ‘grote’ voetbal. Daarna als trainer aan de slag o.a. Roda Boys Bommelerwaard en nu SSC’55. Ook jurylid van deze verkiezingen zijn is een uitdaging.
Bas Brok, 26 jaar, geboren en getogen in Drunen. Van kleins af aan was ik eigenlijk altijd al gefascineerd door allerlei verschillende sporten. Er zijn dan ook maar weinig sporten die ik niet beoefend heb, mijn grote passie bleef echter altijd voetbal. Door fysieke ongemakken kan ik dit helaas de laatste 2 jaar niet meer actief doen. Maar ik weet mijn vrije tijd aardig te vullen! Ik geloof dat de term ‘bezige bij’ wel op mij van toepassing is.
Behalve actief betrokken ben ik ook gepassioneerd ‘passief sportbelever’, Eurosport is bij mij thuis ‘testbeeld’ en ik reis over de hele wereld voor allerlei sportevenementen. EK’s en WK’s voetbal, Olympische Spelen en natuurlijk mijn hoogtepunt: in 2010 heb ik 5 weken in Vancouver mogen zitten om in het Holland Heineken House te werken. Naar aanleiding van mijn blogs die ik daar schreef werd ik benaderd door De Scherper om voor hen te komen schrijven. Omdat schrijven naast sport een andere passie van me is besloot ik dat aanbod te accepteren en via die weg zit ik nu in de jury van de Powerhouse Sport Awards.
Koen Lankhaar (34) en sinds kort weer woonachtig in Baylonienbroek. Reed eerder lange baan maar stapte over naar de marathon. Was jaren geleden Sportman van het jaar in de regio, is van 1999 tot 2007 actief geweest in het (commerciële) marathonschaatsen in de A divisie. Deed zelfs mee aan een ISU World Cup demonstratie wedstrijd marathonschaatsen in Heerenveen. Inmiddels staat het schaatsen op een lager pitje. Begaan met de sport in de regio, in het bijzonder de wieler- en schaatssport. En daarom ook dit jaar in de jurycommissie.Koen Lankhaar (34) en sinds kort weer woonachtig in Baylonienbroek. Reed eerder lange baan
Nelson van der Pol (28) uit Veen – nog steeds actief als autosporter. Vorig seizoen 2e ik kampioenschap Dutch Super car, BRLV6. Als karter vele prijzen gewonnen w.o. 4 x Nederlands Kampioen, 2 x Europees kampioen, 3e op WK. Daarnaast winnaar van diverse cups.
Naast de sport mede eigenaar van Van Pol Borduurdesign in Wijk en Aalburg. Hobby’s naast het karten en de autosport: squashen, golfen, fietsen. Dit jaar debutant in de jurycommissie
Jetty Duister, 48 jaar jong, woonachtig in Veen en werkzaam als management assistant in het onderwijs. Ik was voorheen majorette- en twirldocente, daarna sportradiomaker, interviewde o.a sporters voor lokale omroep en kranten. Presenteer en organiseer graag; zie resultaat vanavond voor de 17e keer. Als bijzondere ervaring wil ik noemen het mogen presenteren van de RKC – Waalwijk selectie in het Mandemakers-stadion. De contacten met de sporters in de regio van jong tot oud, van redelijk anoniem tot BN-er ervaar ik telkens als positief. Voor een drijfveer om door te gaan ik het financiele plaatje als penningmeester van Stichting wielerronde Aalburg hoop ik voor 28 mei a.s. weer rond te krijgen . Ik probeer meer te gaan sporten en niet alleen er naar kijken en over lezen. Onderweg naar …de Olympische Spelen 2012 in London. Ik ben benieuwd wie ik daar nog meer aantref ……….

Sponsors

Quotes

"Mooi dat de geweldige sportprestaties die in deze regio worden geleverd met de Powerhouse Sport Awards nog eens voor het voetlicht worden gebracht en dat de sporters zo de waardering krijgen die ze verdienen."

Marianne Vos
Wielrenster weg/baan/veld/mountainbike, meervoudig winnares titel Sportvrouw PhSA

Bekijk onze social media pagina's:

Scroll to top

Hit Counter provided by stethoscope reviews