Invent

Jury 2011


Ik ben Gertine van Oord. Ben 25 jaar en woon in Werkendam. Ik werk als research analist in het ErasmusMC in Rotterdam. Vroeger heb ik aan topturnen gedaan bij SDS Rotterdam en zat ook in jong Oranje. Tegenwoordig geef ik training aan de selectie meiden van de gymnastiek vereniging de Zilvermeeuw in Sleeuwijk. Daarnaast ben ik ook landelijk jurylid en mag ik elk niveau jureren in Nederland (niveau 1 t/m 12) bij turnen dames. Waarom ik plaats neem in het panel? Ik vind het geweldig betrokken te blijven bij de talenten in onze regio en vind het belangrijk dat deze sportverkiezingen blijven bestaan en dat kan o.a. door medewerking als jurylid.
Jos Damen, woonachtig in Rijen maar veelvuldig in de regio aanwezig als vrijwilliger bij de lokale omroep AALBURG fm,Daar presenteer ik iedere woensdagavond het programma RADIO TOTAAL.(regio en lokale info en het allerlaatste sportnieuws)en maak ook deel uit van het sport-team op z aterdagmiddag. Daarnaast ben ik in het motorsportseizoen Speaker bij diverse motorraces waaronder één van de speakers op het TT-circuit van Assen. Ook verzorg ik teampresentaties in deze tak van sport. Ik jureer mee omdat de prestaties van de sporters mij bijzonder aanspreken.
Mijn naam is Jan Spuijbroek, wethouder van de gemeente Aalburg met o.a. sport in mijn portefeuille.Sporten in de breedte vind ik heel belangrijk: het is goed voor lichaam en geest.Dit geldt zowel voor jongeren als ouderen. Daarnaast is het goed dat sporters die bijzondere prestaties verrichten eens extra onder de aandacht komen. Zij kunnen tot de verbeelding spreken van anderen en daarmee een positieve uitstraling geven.
Ik ben Debora Schoon-Kadijk en was professioneel volleybal-, en beachvolleybalspeelster zowel op nationaal als internationaal niveau. Nam 3 keer deel aan de Olympische Spelen; 2 keer als speelster en één keer als trainster. Speelde in Spaanse, Belgische, Duitse en Braziliaanse competities. Ik train nu zowel recreanten als professionals, jeugd én senioren. Verder ben ik druk doende met de beachvolleybalschool in Werkendam. Tevens met een nieuws spelsysteem speciaal voor de startende beachsporter. (KBSS=Kadijk Beachvolleybal Start Systeem) Omdat ik het belangrijk vind dat sport een plek heeft in de samenleving en omdat het leuk is om goede atleten in ‘the picture’ te zetten voor wat ze doen en er voor over hebben neem ik plaats in het juryteam. JD: Omdat dochter Raisa genomineerd is zal Debora dit jaar niet jureren maar als trotse moeder in spanning afwachten.
Ik ben Wout Pluijmert (59), getrouwd met Cora. Professie: sinds 1993 samen met Cora eigenaar van mediabedrijf PPM Media dat verleent journalistieke diensten en fotografie aan kranten, vakbladen en tijdschriften. Hobby’s: regelmatig er tussen uit voor korte vakanties en tracht dan ook daar nog journalistiek actief te zijn. Sport in de breedste zin van het woord heeft dagelijks mijn aandacht. Nieuwsgierig maar dat brengt het beroep met zich mee. Zelf actief (geweest) in hippische sport, voetbal, biljarten en tennis. Dat zijn meteen ook aandachtspunten in het dagelijks werk. Overigens voor het AD vaste medewerker voor de regio land van Heusden en Altena en Gorinchem. Waarom ik plaats neem in dit panel? Uitstekend initiatief van Jetty dat de sport in de regio op deze mannier verbindt. Vergis je niet dat zij wereldtoppers als Marianne Vos, Yuri van Gelder en Marlies van Baalen vanaf het begin heeft gestimuleerd.
Ex-topsporter, oud-sportvrouw bij de junioren en geboren en getogen in de regio. Twintiger Joelle Vos bachelor sociale wetenschappen en master jaar economische psychologie in Tilburg. Ik ben alleen in Canada verbleven voor 6 maanden, en net weer terug van 6 maanden (alleen aan de andere kant van Canada). Ik ben bezig met mijn master Economische Psychologie, die ik in Januari verwacht af te ronden.Begonnen als zwemster bij ZVDO’74 en als juniore behorende bij de nationale top van mijn leeftijd. In juni 2001 belandde ik in het Eindhovense bad van PSV, soms samen met Inge de Bruin te water. Daarna vertoefde ik nog een jaartje in Amerika. In januari 2008 besloot ik het zwemmen vaarwel te zeggen. “Ik kom door mijn studie helaas niet veel verder meer dan zumba, aldus Joelle. Nu een indirecte sporttaak; in het juryteam.
Koen Lankhaar (35) en sinds vorig jaar weer woonachtig in het Aalburgse Baylonienbroek. Reed eerder lange baan maar stapte over naar de marathon. Was jaren geleden Sportman van het jaar in de regio, is van 1999 tot 2007 actief geweest in het (commerciële) marathonschaatsen in de A divisie. Deed zelfs mee aan een ISU World Cup demonstratie wedstrijd marathonschaatsen in Heerenveen. Inmiddels staat het schaatsen op een lager pitje.Begaan met de sport in de regio, in het bijzonder de wieler- en schaatssport. En daarom ook dit jaar in de jurycommissie.
Ik ben Kees Klijn, journalist en tekstschrijver. 53 jaar, woonachtig in Drunen. Hobby’s: schrijven, lezen, hardlopen en voetballen. Heb sinds 2004 een eigen tekstbureau, Klijn Teksten. Ik doe mee aan het panel omdat ik veel bezig ben met sport, schrijvend en actief. En ik vind dat sporters die iets gepresteerd hebben daar ook voor mogen worden geeerd. Want sport is niet alleen goed voor je lichaam, het kan ook mensen binden. Ik ben er dan ook van overtuigd dat als mensen meer zouden sporten er minder ellende op de wereld zou zijn.
Ik ben Hans Verbeek, 58 jaar woonachtig in Wijk en Aalburg. Hobby’s c.q. beroep: zelf altijd veel aan sport gedaan, o.a. voetbal, voetbaltrainer en atletiek (suptop van Nederland in de jaren ‘70) Mede oprichter stratenloopcircuit in het LvHenA, voorzitter geweest bij Altena Road Runners en gym.ver. LIOS Veen, bestuurslid geweest Achilles Veen, Typhoon Gorinchem, nu nog bestuurslid Stichting Wielerronde Aalburg en Stichting d’Alburcht.Meer dan 500 wedstrijden als microfonist bij atletiekwedstrijden en tegenwoordig ook al enkele keren als microfonist bij landelijke schaatsmarathons. Verder eigenaar van Digitaalburg en actief als freelance verslaggever/fotograaf.
Ik ben Marjolein Monsieurs, 29 jaar v.h. uit Waalwijk en sinds vorig jaar van Grave, oud-atlete (kogel/discus) Beroep: journaliste nu werkzaam als atletiekcommentator bij Eurosport en radiomaker bij Efteling Radio, een kinderzender. Daarnaast schrijf ik vooruitblikken voor het Nederlandse voetbal (RKC en Willem II) en ga ik verslagen schrijven over de jeugdatletiek voor de Atletiekunie. Jarenlang heb sportverslaggeving gedaan voor Omroep Brabant Radio.
Zelf heb ik jarenlang atletiek gedaan. Als pupil en junior de meerkamp. Vanaf 15 jaar specialisatie kogelstoten/discuswerpen. Met hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap Indoor bij de junioren A. 4 Jaar geleden moeten stoppen vanwege een blessure. Nu recreatief aan het hardlopen. Ik ben al jarenlang verbonden aan deze verkiezingen en vind het regionale aspect erg mooi. Er zijn toch aardig wat grote sporters in de regio en het is leuk om te bekijken wie uiteindelijk de mooiste prestatie van het jaar heeft neergezet.
Ik ben Eelco Spronk, woonachtig in Zaltbommel. Reeds vele jaren jurylid die met eer en geweten tracht zorgvuldig de nominaties af te wegen. Bijna 31 jaar lid van WTC Maaswaal w.v. 11 jaar bestuurslid. Fiets dus en zelfs sinds enige tijd met een KNWU licentie 60plus wedstrijden. Ben ook ruim 31 jaar vz. St. Wielersupport Zaltbommelse Renners, Organisator van o.a. NK Tijdrijden en vele keren start/finishplaats Olympia´s Tour en Holland Ladies Tour dit jaar. Professie : Werkte 37 bij ABN AMRO en nu al weer 9 jaar bij een advocatenkantoor en mag zich inmiddels AOWér noemen. Hobby: organiseren van wielerwedstrijden zowel bij de Stichting als bij WTC Maaswaal. Maar was ook penningmeester Verpleeghuis en VVV.
Anton Kuijntjes (26) is in zijn vrije tijd sportjournalist en columnist bij het Kontakt voor de editie Bommelerwaard. In het dagelijks leven houdt hij zich bezig bij een logisitieke dienstverlener met een aantal vestigingen in Nederland als Business Application Manager – de spil tussen de IT en de werkvloer. Verder is Anton te boeken als presentator of dagvoorzitter. Net als vorig jaar zal hij ook dit jaar weer de huldiging van de sportkampioenen in de Bommelerwaard presenteren. Anton is altijd op zoek naar de mens achter de sporter. Wat beweegt iemand om dag in, dag uit alles op zij te zetten voor dat ene doel. Voor Anton is het alweer de vierde keer als jurylid. “Een regionale verkiezing is een absolute meerwaarde voor sporters en sportsters in de regio. Het is toch de kroon op het werk voor velen.”Voor Anton is het alweer de derde keer als jurylid. “Een regionale verkiezing is een absolute meerwaarde voor sporters en sportsters in de regio. Het is toch de kroon op het werk voor velen.”
Ik ben Theo van Geffen (links onder) ,59 jaar en woonachtig in Brakel.
Beroep monteur en hobby’s zijn motorsport zoals ,wegrace,cross en kart.
Zelf heb ik 13 jaar wegrace gedaan in de 50 en 125 cc klasse waarin ik 8 maal Ned. kampioen ben geweest.
Ik heb ook 5 jaar voor Yamaha gewerkt in de motorcross 125 en 250cc .
Daarin wereldkampioen geworden met John van de Berk in 1987 -125cc en in 1988 – 250 cc.
Ben de laatste jaren betrokken bij het Amici wegrace team als technisch adviseur.
Van 2000 tot 2007 lid van nationale triathlon selectie met deelname aan diverse nationale en internationale triathlons over de olympische afstand. 6 keer podium op NK’s
deelname EK’s en World Cups. Maar na 2 seizoenen in de lappenmand sinds 2007 gestopt met topsport en daarna moeder geworden van Jesse en juni vorig jaar van dochter Nynke.
Wel weer actief nog op regionaal gebied in de weg atletiek en part-time fysiotherapeute. Doelen: deelnemer van een marathon en masseur bij het ROPA RUN team Almkerk (en een hele triathlon moet ook nog eens gebeuren…)Maakt zich sterk voor gelijke waardering van vrouwen in de sport tov de mannen!
En wil iedereen motiveren om te gaan sporten.

Ik ben Tom Oostra, 26 jaar en eindredacteur van nieuwsblad Het Kontakt, editie Land van Heusden en Altena. Vanuit mijn functie ben ik verantwoordelijk voor redactionele inhoud van de krant en ik leg mij wekelijks o.a. toe op de sportpagina’s. Voetbal heeft in onze krant een prominente plek, maar er is uiteraard ook aandacht voor andere sporten die in de regio beoefend worden. Na Jetty’s vraag heb ik mezelf aangemeld als jurylid, omdat ik het goed vind dat sporters vanwege hun prestaties in het zonnetje worden gezet. Ik hoop daar op deze manier mijn steentje aan bij te kunnen dragen.

  Hallo mijn naam is Nelson van der Pol, 29 en woonachtig in Veen. Directeur van, van der Pol Borduur Design en Begeleider van het van der Pol Kartracing team. Ik ben begonnen op 8 jarige leeftijd met karten en heb dat 10 jaar gedaan waarvan ik 6 jaar voor het fabrieks team van Tony Kart in Italië heb gereden. Waar ik 3x Ned. Kampioen, 2x Europees kampioen ben geworden, 3ebij het Wereld kampioenschap en de Monaco cup heb gewonnen. In 2000 heb ik heb de overstap gemaakt naar de autosport, waar ik in 2003 Nederlands kampioen ben geworden in de Formule Ford.Momenteel is het seizoen van 2011 weer voorbij en ben ik 6e in mijn klasse (Supersport 1) van de Dutch Supercar Challenge geworden. Uiteraard ben ik daar niet geheel tevreden over, maar gezien het aantal materiaal pech wat we hebben gehad, en de sterke concurrentie is deze prestatie oké.

Wat het seizoen 2012 gaat brengen weet ik tot op heden nog niet. We zijn druk opzoek naar potentiële sponsors.

Waarom in de Jury. Ik vind het heel leuk om deel uit te maken van iets waar ik zelf altijd tegen op heb gekeken, en zelfs nog eens een keer winnaar van ben geweest.

  Ik ben Jarno Boutkam, 21 jaar geboren in Brakel en nu wonend in Zwolle. Op het moment ben ik studerende aan de opleiding Psychomotorische therapie aan hogeschool Windesheim. Ik heb zo’n 16 jaar aan atletiek gedaan, waarvan 8 jaar op een hoog niveau. Op mijn 12e ben ik gescout voor de Nederlandse selectie, waar ik elke week trainde. In deze 8 jaar van topsport heb ben ik verschillende keren Nederlands jeugdkampioen geworden op verschillende onderdelen. Ook heb ik op Europese toernooien gestaan met als hoogtepunt een 2e plaats op de jeugd Olympische spelen. Op mijn 20e ben ik naast atletiek nog een andere sport gaan doen. Skeleton. Ook in deze sport ben ik Nederlands jeugd kampioen geworden. Op mijn 21e ben ik gestopt met topsport, omdat de combinatie met HBO en topsport voor mij onhaalbaar was. Nog steeds ben ik een enorme sportfan en daarom vind ik het ontzettend leuk dat ik op deze manier toch een steentje kan bijdragen aan de sport als meervoudig titelhouder Sportman junioren/senioren.
  Adriaan Spee (50) uit Haaften is eigenaar van Sportschool Adriaan Spee en geeft op locatie in Haaften en Zaltbommel Kyokushinkai karate lessen. Sinds 2000 is hij karateleraar, 3 niveaus behaalt, Karate do Bond Nederland. In 2008 NOC * NSF internationaal scheidsrechter. Ardriaan is er trots op dat hij op vijftig jarige leeftijd vorig jaar de 4e Dan behaalde. Karate do is volgens hem een prima sport voor jong en oud om naast lichamelijk ook geestelijk in goed conditie te komen. Die visie draagt hij ook uit tijdens zijn trainingen.Dit jaar debuteert hij met plezier en enthousiasme als jurylid voor de regionale sportverkiezingen waarin ook aandacht is voor de verdedigingssporten.
  Yuri van Gelder (28) topturner maar tegenwoordig wonend in ’s-Hertogenbosch. In 1992 won hij zijn 1e NK titel. Jaren later won hij de WB, EK en WK wat hem in 2005 de ‘echte titel’ Sportman van het jaar opleverde. Vorig jaar kwam hij terug om zich te melden aan de top van het ringturnen. Bij het WK werd hij 5e; niet genoeg voor de Olympische Spelen in Londen waar de deur weer voor open stond. Yuri neemt dit jaar deel aan WB en EK maar zal niet kijken naar de finale van de ringen! Hij gaat voor OS in Brazilië 2016. Dit jaar debuteert hij enthousiast als jurylid voor de regionale sportverkiezingen. Bijzonder omdat hij zelf meermalen de titel won, maar nu buiten de regio valt !
  Jetty Duister, 49 jaar jong, woonachtig in Veen. Ik was voorheen majorette- en twirldocente, daarna sportradiomaker, interviewde o.a sporters voor lokale omroep en kranten. Presenteer en organiseer graag; zie resultaat vanavond voor de 18e keer. Als bijzondere ervaring wil ik noemen het mogen presenteren van de RKC – Waalwijk selectie in het Mandemakers-stadion. Ik hoop het financiële plaatje als penningmeester van Stichting wielerronde Aalburg voor 29 mei a.s. weer rond te krijgen en probeer meer te gaan sporten en niet alleen er naar kijken en over lezen.Mijn werkervaring in management en P & O probeer ik te koppelen aan al mijn verworven competenties o.a. opgedaan in het vrijwilligerswerk. Dat doe ik door middel van HBO studie Sportmanagement.

De contacten met de sporters in de regio van jong tot oud, van redelijk anoniem tot BN-er ervaar ik telkens als positief. Voor mij een drijfveer om door te gaan. Trots op jullie allemaal !

Onderweg naar …de Olympische Spelen 2012 in London. Ik ben benieuwd wie ik daar tegenkom …………..

Juryleden met ***** waren eerder genomineerd of zelfs winnaar v.d. verkiezingen.

Sponsors

Quotes

"Mooi dat de geweldige sportprestaties die in deze regio worden geleverd met de Powerhouse Sport Awards nog eens voor het voetlicht worden gebracht en dat de sporters zo de waardering krijgen die ze verdienen."

Marianne Vos
Wielrenster weg/baan/veld/mountainbike, meervoudig winnares titel Sportvrouw PhSA

Bekijk onze social media pagina's:

Scroll to top

Hit Counter provided by stethoscope reviews